måndag 28 mars 2011

Våffelpicknick 25/3

Vad kan vara bättre än att fira våffeldagen med en våffelpicknick? Så tänkte ialla fall vi. För att skapa den perfekta picknicken så behövs: våffelsmet, våffeljärn (gärna många), olika sorters sylt (t ex samma som sconesmyset), glass, grädde, trevligt sällskap, mysbeslysning och en filt eller varför inte en grön ryamatta för att få den där härliga utomhuskänslan.




OBS! Ett måste för denna aktivitet är att sitta på golvet, gör man inte detta så räknas det inte som picknick. För att få alla delaktiga så kan det vara bra att dela upp sysslorna, t ex en smetvispare, våffelgräddare, dryckesansvarig och syltutdelare.

Egentligen så är det ju vårfrudagen vi firar idag, men i folkmund har det blivit våffeldagen (vi uppskattar mer), vi tycker dock att vi lyckades få in vårkänslorna, tyvärr ingen fru.

Det var allt för denna gång. Tack och hej - generationsgrej

Irishpub 17/3

Grönt, pysslingar, öl och tjyvnyp S:t Patricks day kan beskrivas med många ord. Vi valde att fira den mycket viktiga dag på vårt kära kårhus Trappan, som hade satsat stort på det här. De hade hyrt in bandet The Rubliners som är Norrköpings äldsta pojkband. De spelade irlänsk musik och fick publiken (efter några öl) att stå på stolarna och sjunga med i låtarna, en del valde även att dansa på borden (inte okej samt hög skaderisk).

Innan spelning började valde vi att ladda upp batterierna med en rejäl måltid. Under måltiden fick vi chansen (ofrivilligt) att utöka bekantskapskretsen något. En av deltagarna passade på att bjuda på sina pommes frites, vilket var mycket uppskattat, grattis är gott.   

Kvällen var lång och händerna ömade efter en hel del klappande kvällen igenom. 

Det var allt för denna gång. Tack och hej - S:t Patricks day

söndag 13 mars 2011

Musik som berör 13/3

Alla gillar väl musik, dvs. även vi. För att testa på nytt så valde vi att lyssna på orgelmusik, som spelades av Michael Waldenby i S:t Johannes kyrka. Det var en speciell upplevelse och lärorik. Michael började nämligen med att berätta om de kompositörer som har skrivit de stycken som han spelade för oss. Vi fick tipset att sitta långt fram i kyrkan för att få bästa akustik, som vi självklart gjorde.


Det som är svårt med orgelmusik är bl. a att veta när stycket är slut eftersom de innehåller små pauser. Pga. detta så skulle vi vänta med applåderna till slutet. 


Konserten avslutades av prästen som läste upp en kvällsbön, detta var egentligen en psalm men passade perfekt (vi älskar prästens ordval) även som bön. Michael fick blommor som tack (som verkade lukta gott).

Något som kan vara bra att tänka på när ni ska gå till kyrkan är att ha med sig lite små mynt till kollekten. Idag gick kollekten till diakoniarbetet och vi skänkt en slant.

Det var allt för denna gång. Tack o hej - Let's pray

söndag 6 mars 2011

Visualiseringscenter C 6/3

Vilken maxad dag det blev! Vi har nämligen haft en heldag på visualiseringscentret här i Norrköping och det var en riktig upplevelse må vi säga. Vi valde att köpa en kombibiljett som innebär att man både får besöka utställningarna på centret och se två valfria filmer (vuxna får även se barnfilmer). Filmerna visas i en "domteater" som innebär att duken är kupolformad (som på cosmonova). En del filmer visas i 3D och då får man ha coola brillor. Vi valde att lägga upp dagen så att vi såg en film först och sedan avslutade dagen med en andra. För att få första variation så valde vi en 3D-film och en vanlig.


Mellan filmföreställningarna utforskade vi utställningar grundligt. Det bästa med hela besöket var att vi fick pilla på allting, det var ju t o m meningen att vi skulle göra det (vilket vi naturligtvis utnyttjade väl). Det fanns två olika utställningar vars teman var "Att visa det man inte kan se" och "Livet".

På det förstnämnda temat fanns det mycket att prova på. Det fanns olika stationer där vi på olika sätt fick lära oss om visualisering. Favoritstationen var "Mindboll", där man skulle tävla mot varandra genom att förflytta en boll med tankarna. Poängen var att man skulle vara så avslappnad som möjligt för att få bollen att röra på sig, men i vårt fall så var det den som spände sig mest som fick bollen att rulla (intressant att vetenskapen inte stämde på oss).


På våningen över så fanns utställningen "Livet", där Lennart Nilsson visade fotografier över  t ex fostrets utveckling. Mycket annorlunda tavlor jämfört med förra veckans söndagsaktivitet på konstmuseet. Även här rekommenderar vi att man ska ha med sig någon att diskutera tavlorna med, för att få störst utbyte av bilderna.

Det var allt för denna gång! Tack och hej - visualisera dig!