För oss arrangörer innefattade dagen en del förberedelser och efterfixande. Vi hade utlovat en surprise efter maten som skulle kittla smaklökarna riktigt ordentligt. Därav fick vi börja med att förbereda denna. Vi hade valt en efterrätt som både släcker sötsuget och är somrigt fräsch, vilket passar en solig dag som denna. Chokladdoppade jordgubbar var det självklara valet. Våra anhängare var mycket nöjda, även vi. Här är tipset för att göra succé på grillpremiärsfesten:
- Jordgubbar
- Vit choklad
- Brun choklad
- Kokos
Smält chokladen i ett vattenbad (obs! blanda inte den vita o den bruna). Doppa jordgubbarna i den smälta chokladen och rulla sedan i kokos. Låt stelna. Simsalabim - succé!
Inför en grillpremiärsfest finns det en del obligatoriska saker att ta med: picknickfilt (vi införskaffade en ny med plast på undersidan), grill, kol, tändvästska, tändstickor, något att grilla + tillbehör, dryck, papperstallrik, bestick och servetter. För vår del var det även viktigt att ta med ballonger för att fira den dubbla premiären (blogg+grill) samt för att våra anhängare lättare skulle hitta till platsen. Vi vill här lägga in en varning. Det finns en viss risk med att sätta upp ballonger då det kan röra sig ballongtjuvar i området.
Fyra stycken (tre helt nya) anhängare var så ivriga att de redan var på plats när vi anlände. De var även behjälpliga med uppsättning av ballonger och att få igång grillen bums. Anhängarna hade rest långt enbart för att kunna delta i aktiviteten och vi fick ett varmt välkomnande med kramar och kärlek.
Vi är ganska vana grillare (går bra att kalla oss grillmästare) men för er som inte är det kommer här några grilltips. Spruta på tändvätska i god tid så grillkolen riktigt suger i sig den. När grillen har tänts är det viktigt att invänta den perfekta glöden. Om gästerna är väldigt hungriga kan man ha lite snacks att bjuda på så länge. När det är dags att lägga på köttet är det bra att tänka på grilltiden för de olika varianterna (kyckling, korv, kött, fisk). Det som tar längst tid läggs på först. Vänd så lite som möjligt på köttet för att bevara saftigheten. Servera med smaskiga tillbehör - smaklig måltid!
Under maten dök ytterligare en anhängare upp som även var med på förra årets grillning och haft mersmak sedan dess. Suget på grillat hade inte anlänt hos vår anhängare men vi frestade med de chokladdoppade jordgubbarna som självklart gick hem. Även vi avnjöt ett antal gubbar!
När mat och efterrätt är uppätna ska det givetvis finnas tid för lite chill i solen. Koppla av, det är ju ändå söndag! Njut av känslan av att ha anordnat en så lyckad aktivitet! Vi älskar't!
Efter ca 2-3 h är det lagom att avrunda aktiviteten, man sluta när man är på topp! För allas trevnad, se till att plocka upp skräp och dylikt efter er. Titta gärna en extra gång så inget blir kvarglömt.
Livet är en fest-temat fortsätter. Vi teasar inför nästa veckas aktivitet genom att avslöja orden kuddkrig, drömmar och snaaacks...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar