Eftersom det var vårt första firande av äpplets dag så ville vi inte göra för stor sak av det hela, vi vill spara vissa äppel-aktiviteter till kommande år, och istället bara njuta av denna härliga höstdag. Dagen till ära så hade vi bjudit in en helt ny deltagare. En långväga gäst som inte tackade nej till att fira tillsammans med oss. I början var hon lite nervös inför aktiviteten men spänningen släppte ganska snabbt.
Äppelpaj låter väl smarrigt?! Det tyckte iaf vi. En mycket trogen anhängare hade listat ut att veckenas aktivitet skulle handla om äpplen och därför sponsrat oss med en hel påse nyplockade äpplen. Dessa skalade vi med hjälp av potatisskalare, sedan skar vi dem i centimetertunna skivor. Äppelskivorna lades i en pajform och täcktes med kanel och lite socker.
Nya deltagaren var ivrig att sätta igång. |
Perfekta, jämna skivor |
Välj en fin pajform! |
Koncentration på hög nivå |
Snåla inte på kanelen |
Sist men inte minst gjorde vi en smuldeg lite på känn. Ibland känner vi att recept är överskattat. Smuldegen bestod av margarin och vetemjöl. Tyvärr var våra havregryn slut men vi kan garantera att det också är gott.Vi spridde ut smuldegen ovanpå äpplena och skjutsade sedan in pajen i ugnen, ca 225 C. Den är klar när den fått lite gyllenbrun färg. Servera genast tillsammans med vaniljsås (mycket) och ett stort glas kall mjölk. Inte bara vi utan även vår deltagare tyckte att dagen och firandet var en succé!
Före gräddning |
Efter gräddning |
Nöjda Söndagsbloggare |
Succé, sa deltagaren och högg in!
Tema traditioner fortsätter! Inför nästa veckas aktivitet teasar vi om klassiker...
|
Mmmm... Vad pajsugen jag blev!
SvaraRaderaFörsöker följa er blogg varje vecka, den gör mig glad. Ni har alltid någon kul aktivitet på gång och verkar bygga på en varm vänskap. Kram Fastern
SvaraRadera