Vi firade givetvis dagen med traditionella semlor. Till denna aktivitet bjöd vi in en riktigt rutinerad semmel-expert, tillika vår trognaste anhängare. Två till anhängare deltog på aktiviteten. Vi hade sedan tidigare fyllt frysen med hembakade semmelbullar, självklart bakade med kardemumma. Dessa tog vi fram och tinade, skar av locket och gröpte sedan ur. Lite av smulorna sparade vi och använde för att göra mandelmassan extra smarrig. Mandelmassan ska även blandas ut med lite mjölk, ta efter behag! Grädden ska vispas och florsockret ska siktas. Sen är det bara att fylla din semla. Då smaken är som baken gjorde vi en buffé där alla fick fylla sin egen semla. Naturligtvis serverades semlorna tillsammans med ett stort glas iskall mjölk. Det blev succé!
Skolexemplar på hur riktigt fina semmelbullar ska se ut. Hatten av för dessa. |
När du gröpt ut semlorna spara då lite smulor att fylla ut mandelmassan. |
Precis lagom urgröpta semmelbullar, här finns det god plats för mandelmassan. |
Johanna tar sin uppgift på fullaste allvar, kniven i högsta hugg. |
Mandelmassa, 100gr mandelmassa, lite smulor från semmelbullarna och en uns mjölk, räcker till ca 6-8 semlor. Mums! |
Florsockret - en så liten men mycket viktig detalj! Johannes pudrar koncentrerat. |
Nöjd kille med ett glas is kall mjölk och en hembakad semla i magen. |
Emma kör den klassiska provsmakningen och Mia lägger locket på. |
Semmel-experten hugger in! |
Resultatet, vi är nöjda. |
För oss har det varit en tradition i 4 år att fira denna fina dag. Vi kommer givetvis fortsätta med denna tradition. Vi ser redan fram emot nästa år!
Nästa veckan påbörjas temat Sport och teasningen ni får är: smidighet, hälsa och kunskap...
Ser mycket gott ut. Vi brukar köpa på Ångan eller Schelins. Ångan vinner på poäng.
SvaraRadera