Ni som är trogna anhängare samt har ett gott minne kanske kommer ihåg just teasningsfrasen från ett annat blogginlägg från 2011, nämligen från förra gången vi gjorde våfflor på våffeldagen. Våffeldagen har det blivit i folkmund, egentligen är det vårfrudagen vi firar denna dag alltså i morgon måndag den 25/3. Vi tänkte att det är bäst att vi testar att göra aktiviteten innan själva våffeldagen för att kunna ge er tips om vad man ska tänka på osv.
Vi valde att bjuda in ett litet men trevligt sällskap på våffelkalas, vi stod givietvis för gräddningen. När man ska göra våfflor bör följande införskaffas:
- Våffeljärn
- El
- Några Ägg (2st)
- Mycket Mjölk (6dl)
- Lagom mycket Vetemjöl (5dl)
- en nypa Salt (2tsk)
- Lite Margarin (0,5dl + till gräddningen)
- En uns kärlek (10dl)
- Valfria tillbehör, ex glass, sylt, bär, socker, grädde osv (låt fantasin flöda precis som vanligt)
Våfflorna blev mycket uppskattade och några citat som uppkom var: "det var ju förj*dra gott med våfflor" "bästa festsnackset". Ja som ni förstår så blev veckans aktiviet en succé, så glöm inte ta fram våffelgärnet i morgon och kör järnet.
Våffeljärnet har hängt med ett antal år. |
Det gäller att vispa hårt och mycket så det inte blir klumpar i smeten. |
Till våfflorna bjöds det hallonsylt, jordgubbssylt och vaniljglass. |
Perfekt gräddad, gyllenbrun! |
Glad anhängare hugger in! |
Emma smetar ur sina tillbehör på varje hjärta. |
Johanna lägger fint upp glass och sylt. Ser gott ut va? |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar