söndag 14 april 2013

Mitt Norrköping

Förra veckan påbörjade vi temat Bildning även denna vecka fortsätter vi med bildande aktiviteter och teasningen ni tidigare har fått var Mitt Norrköping. Många har försökt lista ut veckans aktivitet men tyvärr utan framgång. Egentligen var det lättare än ni trodde eftersom själva aktiviteten är densamma som teasningsorden. Arbetets museum och Norrköping stadsmuseum anordnar gemensamt en serie stadsvandringar som de valt att kalla för Mitt Norrköping. Vandringarna leds av olika Norrköpingsprofiler och deltagandet är helt gratis. 

Dagens stadsvandring leddes av Lena Hermelin, som äger Strand hotell här i Norrköping. Hon är född och uppvuxen i Peking och har sett förändringar som skett genom tidens lopp. Lena guidade oss genom hennes egna gobitar och delade med sig av stadshistoria. Hon verkade ha ett intresse för arkitektur och att göra Norrköping till en attraktiv stad.  Som avslut valde Lena att ta med gruppen in på sitt hotell där hon bjöd på kaffe och fikabröd. Vi som aldrig har varit på Strand hotell (visste knappt att det fanns) tyckte det var spännande att se insidan.

En av Lenas favoritbyggnader. Tidigare låg postkontoret på bottenplan.

Carl Johans park tyckte Lena att alla borde besöka.

En värmande kopp kaffe. Ta gärna en kaka!

Vi var imponerade över hotellets vackra utformning & inredning. Till vänster i bild ser vi delägaren.

Det var många som valde att delta, ca 30 personer. Vi var de två yngsta deltagarna och sänkte därmed medelåldern ganska rejält. Lena hade inte förväntat sig så stor uppslutning. Kanske har det gudomliga vädret lockat fram folk ur sina hem. Det kommer ske fler stadsvandringar under våren och vi kan varmt rekommendera er att följa med på en. Lärorikt, trevligt och en perfekt söndagsaktivitet. 

Tema bak påbörjas nästa vecka och vi ger er teasningen fina former...

1 kommentar: